Vragen gps smartwatch setracker app beantwoord

GPS tracker telefoon horloge kind Setracker App storing en installatie

Reparatie direct op afstand

De Setracker app is een gratis App. 

GPS tracker horloge. Veel gestelde vragen m.b.t. GPS horloges voor kinderen / GPS tracking / Setracker / Setracker 2 / Setracker 3

Heeft horloge gps voor kind voordelen ten opzichte van een GSM of Smartphone ?

Gps horloge voor kinderen is een mobiele telefoon. Hierdoor heeft een gpshorloge een driedubbele functionaliteit, Klok kijken, Lokaliseren via GPS LBS WIFI, bellen en gebeld worden. Kinderen zijn ook vaak nog te klein en onvoorzichtig om een mobiele telefoon mee te geven ivm verlies of laten vallen.

Hoe werkt een GPS-horloge met de Setracker App voor positiebepaling.

Het gps-horloge gebruikt een Simkaart. Op deze simkaart is zowel telefonie als gprs geactiveerd. Als het GPS-horloge wordt opgestart heeft het dezelfde functionaliteit als een GMS telefoon. U kunt er dan mee bellen en gebeld worden. Daarnaast kan uw horloge met de ingebouwde antenne GPS signalen ontvangen van Satellieten. De GPS watch is geprogrammeerd om de GPS posities door te geven aan de Tracking Server. Middels de geinstalleerde App op uw smartphone maakt u contact met de server. Aan de hand van de inloggegevens wordt uw account herkend. Nadat u bent ingelogged kunt u de positie van het horloge zien op de kaart. Tevens biedt de app nog veel meer mogelijkheden zoals het instellen en bekijken van SOS nummers, Telefoonboek, voice berichten sturen, Geofence, Monitoring, SMS alerts, Work Mode, Time Zone, Taal, historische route, chat etc etc..

Veiligheid GPS horloges voor kinderen.

Een GPS watch heeft dezelfde werking als een gsm telefoon. U dient er dan ook rekening mee te houden. Dat u het gpshorloge ook op bepaalde plaatsen dient uit te zetten. Bv in het vliegtuig of ziekenhuis etc. Vergewis u hiervan bij de betrokken organisatie. Er zijn in het verleden veel artikelen geschreven over onveilige gps horloges voor kinderen. Dit had mede te maken dat het horloge via een onversleutelde data verbinding communiceerde. De communicatie bij de Setracker1 Setracker2 Setracker3 App werkt via een SSL verbinding.

Hoe weet ik of de Se tracker App op mijn telefoon zal werken ?

De app is volgens de specificaties van de software developer 3g-elec Compatibel met;

  • IOS iPhone
  • iPad
  • iPod touch.
  • Android toestellen.

Waar kan ik de Se-tracker app downloaden.

De app kunt u downloaden via de Google Playstore of de Apple Appstore. In de store tikt u Setracker 3 in en installeert deze vervolgens.

Gebruik App: Is de interface taal van de Setracking App ook in te stellen op een andere taal ?

Ja u kunt de tracker app onder andere in de Nederlandse taal instellen. Momenteel heeft u al een keuze uit meer dan twintig talen. 3gelec is de verantwoordelijke partij voor de Setracker Privacy policy. Met de frequente updates zal het aantal talen in de toekomst zeker nog uitbreiden.

Kan ik meerdere GPS-horloge in de app onderbrengen. Zodat ik al mijn kinderen op de kaart kan zien.

Ja, het is mogelijk om meerdere horloges aan één account te verbinden. Geef dit aan bij uw bestelling en wij regelen dit voor u.

Zijn er kosten verbonden aan de tracker App

Nee, de app is gratis bij aanschaf van belhorloge.

Kan ik zelf mijn login gegeven aanpassen gebruikersnaam en password.

Ja, u kunt zelf de login gegevens wijzigen door in de app de gebruikersnaam en het password aan te passen. Dit raden wij ook aan.

Levensduur app.

De app wordt regelmatig geupdate. Hierdoor blijft uw gps wifi horloge tracker up to date. Er bestaan ook verschillende versies van de Setracker app 2 en 3. Hierdoor blijft er altijd een versie beschikbaar waardoor uw gps kind horloge goed blijft werken. Een nieuwe versie is over het algemeen backwards compatible. Waardoor u ook de nieuwe versie voor u gpshorloge kunt uitproberen.

Hoe weet ik wanneer er een nieuwe update is voor de App?

U hoeft hier zelf geen actie op te ondernemen. Indien er een nieuwe update is. Krijgt u daar automatisch melding van bij het opstarten van Se-tracker.

Setracker app via pc is dat mogelijk ?

Er bestaan mogelijkheden om de app ook op de pc te laten werken.

Foutmeldingen op gps track horloge: PIN

Deze melding wordt veroorzaakt doordat er een pincode op is ingesteld. Verwijder de pincode van de simkaart. Door de simkaart in een normale telefoon te stoppen en de pincode te verwijderen.

Foutmeldingen op gps bel horloge: Start niet op.

Mogelijk gebruikt u een simkaart die niet geschikt is. Start uw horloge wel op zonder simkaart?

Foutmeldingen op gps touchscreen horloge: Unable to connect

De melding unable to connect kunt u krijgen als het beltegoed van de simkaart op is. Controleer als eerste uw saldo en waardeer dit indien nodig op.

Foutmeldingen Setracker storing App: equipment not connected

Controleer als eerste het saldo van uw simkaart. Is de Setracker storing hiermee niet verholpen neem dan contact op. Deze foutmelding kan meerdere oorzaken hebben. U kunt contact opnemen zodat wij voor u het probleem kunnen beoordelen / oplossen.

Foutmeldingen: device offline smartwatch

Controleer als eerste het saldo van uw simkaart. Is de Setracker storing hiermee niet verholpen neem dan contact op. Deze foutmelding kan meerdere oorzaken hebben. U kunt contact opnemen zodat wij voor u het probleem kunnen beoordelen / oplossen

Foutmeldingen: Ik kan niet meer inloggen

Vergewis u er van dat u de juiste inloggegevens gebruikt. Deze heeft u ontvangen bij aankoop van uw horloge. En staan vermeld in het document behorende bij uw GPS tracker horloge. Indien u uw gegevens niet meer hebt. Of heeft aangepast dan kunt u via de app uw password opvragen.

Hiervoor dient u dan het email adres op te geven. Dat u eerder heeft opgeven via persoonlijke informatie / brievenbus in de tracker APP. Via email ontvangt u dan een verificatie code die u in de APP invoert. Indien het niet lukt om uw password op te vragen kunt u contact opnemen. Wij kunnen uw account (laten) resetten. Neem hierover dan eerst contact op.

Gegevens die wij daar voor nodig hebben:

  • Horloge ID
  • Account naam (indien bekend)
  • Het Mobiele telefoonnummer behorende bij het GPS-horloge

U kunt vervolgens zelf de login gegevens wijzigen. Door in de Setrack app de gebruikersnaam en het password aan te passen. Dit raden wij ook aan.

Het horloge en Tracker App:

Tracker Positie van een horloge bepalen: De eerste keer dat u het horloge aanzet duurt positiebepaling langer.

U heeft het gps horloge voor kinderen het eerst aangezet. En het gps track horloge geeft geen juiste positie weer. De aanwijzer op de kaart is blauw LBS. De eerste keer kost het iets meer tijd. Om de gps fix tot stand te brengen. Het handigste is om het horloge bv 10 - 15 minuten in de tuin of op balkon. Uw horloge met gps werkt hierna correct en zal de juiste positie aangeven (rode aanwijzer op de kaart). Als u een horloge heeft met GPS + WIFI. Ook als u binnen bent een ziet u een redelijk correcte positie op de kaart (groene aanwijzer op de kaart)

Positie van horloge: Hoe nauwkeurig is de positiebepaling. GPS kinderhorloge.

Gebruikelijk is een afstand van 0 tot 20 meter ten opzichte van de daadwerkelijke positie. Er kan wel 50 meter of meer afstand zijn. Tussen de positie van het horloge en de locatie op de kaart. Bij slechte ontvangst, bv tussen hoge gebouwen. In de open buitenlucht is het gps signaal over het algemeen zeer nauwkeurig. Het GPS signaal ontvangt men alleen buiten. Op de kaart wordt de aanwijzer aangeven met een rode kleur.

Positie GPS Wifi horloge: De positie wijkt af van de huidige locatie. De aanwijzer op de kaart is Blauw.

Indien de locatie in het blauw op de kaart wordt weergegeven. Dan betreft het de locatie via LBS (zendmast Telefonie). Deze locatie is niet accuraat voor uw watch. Het horloge met gps voor kind dient u buiten te gebruiken. Voor een accurate positie bepaling.

Positie GPS LBS horloge: De positie wijkt regelmatig af van de huidige locatie. De aanwijzer op de kaart is alleen Blauw.

Controleer als eerste het saldo van uw simkaart. Heeft u voldoende saldo ?

Positie GPS AGPS horloge: De positie geeft de huidige locatie aan. Maar de aanwijzer op de kaart is Groen.

Uw horloge ondersteund ook Wifi positionering. Een wifi positie wordt over het algemeen weergegeven. Als GPS horloge kind binnenshuis is en het gps-horloge maakt contact. Met een wifi router om de positie te bepalen.

Positie GPS GPRS horloge: De positie geeft de huidige locatie aan. Maar de aanwijzer op de kaart is Rood.

Uw horloge geeft de gps positie weer. Uw horloge met belfunctie werkt correct. En heeft de positie kunnen bepalen aan de hand van satellieten.

Positie GPS|WIFI horloge: Hoe kan mijn model horloge de positie bepalen met WIFI (zonder inloggegevens).

De horloge modellen die ook WIFI positionering Ondersteunen. Bepalen de positie aan de hand van SSID (Service Set Identifier). Het bepalen van deze locaties is mogelijk. Doordat de posities van Accespoints / wifi routers zijn opgeslagen in een database. Als het horloge een accespoint / wifirouter SSID detecteert. Dan zal er een controle plaatsvinden in de database (verbinding via internet). En vervolgens wordt deze positie weergegeven op de kaart in de Setracker google location app. Weet waar je kind is, een prettig idee.

Positie GPS LBS WIFI horloge: Hoe lang duurt het voordat de positie accuraat is. Gps agps horloge.

Uw horloge geeft een positie met een bepaalde interval weer. Dit kunt u instellen via de Setrack app door de update frequentie aan te passen. Instellingen zijn 1 minuut, 10 minuten (standaard), 1 uur (powersave mode). Daarnaast kunt u de actuele positie op de kaart opvragen. Door op de aanwijzer te klikken. De app gebruikt de Setracker server in Europa. Hierdoor duurt een update voor actuele positie bepaling slechts 10 tot 20 seconden. Op drukke momenten kan dit oplopen tot maximaal 30 seconden.

Gebruik GPS Wifi horloge in het buitenland: Kan ik het horloge in het buitenland gebruiken ?

Dit is inderdaad mogelijk. U dient dan wel een simkaart te gebruiken die in het buitenland werkt. Daarnaast dient u de APN informatie van de tracker aan te passen.

Gebruik GPS device buiten Europa: Kan ik het horloge buiten Europa gebruiken ?

Dit is mogelijk, hiervoor dient wel de regio aangepast te worden waarbinnen de gps kidswatch in die periode verblijft.

GPShorloge Kind: Hoe kan ik voorkomen dat mijn kind het horloge uit zet ?

Op het moment dat u de watch aan zet. En het horloge verbinding heeft gemaakt met de tracking server. Kan uw kind het horloge niet meer uit zetten. Met deze functie wordt voorkomen dat uw kind zelf zijn watch uit kan zetten. Indien u de kidswatch uit wenst te zetten na gebruik of om op te laden. Dan kunt u het horloge gps uitzetten via de Se-tracker app (zie onder).

Het tracker horloge in gebruik door uw Kind: Wat gebeurd er als uw kind het horloge zelf af doet ?

Onze modellen horloges bevatten een sensor. Zodra het contact met de huid verbroken wordt. Zal deze via de Setrack app een Alarm afgeven op uw smartphone. Ook is het mogelijk om in te stellen dat u een SMS ontvangt zodra dit gebeurd. Hou er rekening mee dat het versturen van een SMS ten laste gaat van beltegoed van de simkaar.

Bellen en gebeld worden:

Bellen van en naar horloges: Moet ik zelf een sim aanschaffen bij het horloge ?

Ja, uw gps smartwatch horloge wordt niet geleverd met een simkaart. 

Bellen met horloge: Als ik het horloge bel gaat deze niet over.

U dient het telefoonnummer waarmee u belt toe te voegen aan het telefoonboek. Telefoonnummers die niet in het telefoonboek staan kunnen het gps trackerhorloge niet bellen.

Bellen horloge: Kan ik voorkomen dat onbekenden naar dit GPS-horloge kan bellen ?

Ja, alleen nummer die ingesteld zijn via het telefoonboek kunnen het horloge bellen. Onbekende nummers krijgen geen verbinding.

Bellen horloge: Hoe kan mijn kind naar mij bellen.

U dient het telefoonboek in te stellen met uw telefoonnummer van gsm of smartphone. Op het gps track horloge kunt u dan het telefoonboek selecteren. En vervolgens ook naar uw gsm of Smartphone bellen.

Bellen horloge: Hoe kan mijn zoon of dochter mij het beste bellen in geval van nood.

In geval van nood kan je kind op de SOS knop drukken. Hou deze vijf seconden ingedrukt en het SOS nummer zal gebeld worden.

Gebruik interface Se-tracker App: Wat is de chat intercom functie in de app ?

Via de chatfunctie kunt u een ingesproken bericht naar het horloge sturen. Het bel horloge ontvangt een melding en kan het bericht af luisteren. Ook kan u via het horloge een bericht inspreken. En naar de app sturen. Hou er rekening mee dat er in beide gevallen data verbruikt wordt. Van het gps kidwatch uploaden/ downloaden van voicebericht.

Gebruik interface: Waar dient de Vind Uitrusting functie voor ?

Via de "Vind Uitrusting" functie kunt u het horloge laten rinkelen. Als u het horloge dan bv thuis kwijt bent. Hoort u de locatie aan de hand gerinkel.

Gebruik interface track App: Voice care of monitor functie wat is dat ?

Via de "Voice care" functie. Kunt u horen wat er in de nabijheid van drager gebeurd.

Gebruik interface: Waar dient het Alarm voor dat ik via de app kan instellen ?

Via de "Alarm" functie kunt u een Alarm instellen (maximaal drie alarmen). Dit is handig als u bv met uw kind heeft afgesproken op een bepaalde tijd thuis te komen. Het alarm dat dan op het horloge af gaat herinnerd uw kind hier aan. Let wel op bij het instellen. Dat het horloge aan staat en dat de app verbinding heeft met de gps smartwatch.

Gebruik interface Se-tracker App: Wat is de beveiligingszone die je kan instellen ?

Via de "beveiligingszone" functie kunt u de radius instellen. Waarbinnen uw kind moet blijven voordat het alarm af gaat. Dit wordt ook wel Geofence genoemd. Handig bij u in de buurt of bv op de camping.

Gebruik interface: Wat is de voetafdrukken functie in de app ?

Via de "Voetafdrukken" functie kunt u de historische route opvragen. Vul eerst de datum en tijden in waartussen u de historische route wil. Zie ook Stappenteller.

Gebruik interface App: Hoe kan ik het horloge uit zetten?

Via de " Instellingen / Remote shutdown user settings " functie kunt u het horloge uitschakelen en vervolgens opladen.

Verbruik beltegoed en Data: Welke kosten worden er gemaakt.

Er zijn twee soorten kosten die gemaakt worden. Als u met de gpswatch belt naar een andere telefoon kost dit beltegoed. En als het horloge de gps positie verstuurd naar Setracker tracking server. Gaat dit ten koste van de databundel van de simkaart.

De kosten voor het bellen per minuut worden bepaald door de provider van de prepaid simkaart. Onze keuze is daarbij gevallen op de Lebara prepaid simkaart. Door de goede landelijke dekking via het KPN netwerk en de lage tarieven.

De kosten voor data voor het verzenden van de gps posities gaan uit de databundel. Het gps kids horloge gebruikt bijzonder weinig data. Afhankelijk van de update frequentie. De instelling om hoeveel minuten er een update wordt verzonden. Duidelijk is dat een update frequentie van 1 x per minuut meer dat verbruikt dan 1 x per uur.

Verbruik beltegoed en Data: hoeveel data verbruikt het gps-horloge.

Bij normaal gebruik zal het gps gemiddeld tussen de 10 en 25 mb data per maand verbruiken. Voor het doorgeven van de gps locatie. Hou er rekening mee dat alle andere data ook uit uw bundel gaat. Bv ingesproken berichten sturen.

Verbruik beltegoed en Data: Wat ben ik per saldo kwijt. Als ik de simkaart alleen gebruik voor GPS tracing.

Als de 10 euro belbundel van KPN simkaart alleen gebruikt wordt voor positiebepaling. Dan doet u daar ongeveer zes maanden mee.

Verbruik beltegoed en Data: Als ik met de Setrack app op mijn smartphone verbinding maak met het GPS track horloge. Gaat dit ten koste van beltegoed van het horloge ?

Het datagebruik dat het horloge nodig heeft. Om te reageren op acties verzonden vanuit de Setracker app gaan ten koste van de data bundel. Nogmaals, het betreft het hier zeer kleine hoeveelheden data.

Gebruiksduur GPShorloge: Hoe kan ik het gps horloge opladen ?

Bij het horloge ontvangt u een usb kabel. Deze kabel kunt u bv aansluiten op uw laptop. Computer, powerbank of usb adapter. Eventueel kunt u opladen via de oplader / kabel van uw (Samsung) telefoon.

Gebruiksduur GPS-horloge: Hoe lang duurt het voordat de batterij is opgeladen.

De ervaring leert dat het opladen gemiddeld twee uur duurt. Dit verschilt wel per model (i.v.m. verschillen in de capaciteit van de batterij). Ieder model laat op het display zien als er wordt opgeladen. Ook is af te lezen op het display als de batterij vol is.

Gebruiksduur GPShorloge: Hoe lang blijft het gps horloge standby ?

Gebruiksduur it model. U kunt er van uit gaan dat het gps minimaal 24 uur - 48 uur functioneel blijft. De gebruiksduur is ook afhankelijk hoe intensief het horloge gebruikt wordt. O.a. wordt er vaak gebeld. Worden er chat berichtten verzonden. Hoe staat de gps update frequentie ingesteld etc. Alle acties die extra stroom vergen van de batterij.

SMS alerts: Wat zijn SMS alerts ?

Via de Setracker android samsung Ios iphone App is het mogelijk om SMS Alerts in te stellen. Dit kan bv ingesteld worden voor als het gps horloge kind van de pols verwijderd wordt. De gpswatch zal dan een SMS sturen. Hou er rekening mee dat dit ten koste gaat van het prepaid beltegoed.

Geofence: Wat is Geo fence en wat is het nut van Geofence.

Geofence wordt gebruikt om een zone in te stellen met een bepaalde radius. Zolang het gps sos horloge zich bevindt binnen deze radius. Zal er geen alarm worden doorgegeven. Zodra het GPShorloge de vooraf ingestelde Geofence verlaat. Dan zal er ook een alarm naar de Setrack app verstuurd worden.

Hoe zit het nu precies met GPS LBS WIFI Trace. Wat zijn de verschillende manieren waarop tracking plaatsvindt.

Verschilt per type gps smartwatch. Zijn er drie manieren waarop positionering plaatsvindt.

Setracker LBS location based service

Hierbij wordt de positie bepaald aan de hand van de zendmast van de Telecom provider bv.

KPN LBS positioning is niet erg accuraat. Er kan wel 1000 meter of meer afstand zijn tussen de positie van het horloge en de zendmast van bv KPN. Het LBS signaal ontvangt men zowel binnen als buiten. Op de kaart wordt de LBS aanwijzer aangeven met een blauwe kleur.

Se tracker GPS Global positioning system

Hierbij wordt de positie bepaald aan de hand van satellieten. GPS positioning is nauwkeurig. Gebruikelijk is een afstand van 0 tot 20 meter ten opzichte van de daadwerkelijke positie. Er kan wel 50 meter of meer afstand zijn. Tussen de positie van de gps en de locatie op de kaart. Het GPS signaal ontvangt men alleen buiten. Op de kaart wordt de GPS aanwijzer aangeven met een rode kleur.

Setracker WIFI Positioning

De positie bepaald aan de hand van Wifi routers in de omgeving. Inloggen is niet nodig. Wifi positioning is nauwkeuriger. Gebruikelijk is een afstand van 0 tot 20 meter t.o.v. de daadwerkelijke positie. Er kan wel 50 meter of meer afstand zijn. Tussen de positie van de gps en de locatie op de kaart. Het Wifi signaal ontvangt men zowel binnen als buiten. Binnen een kleine Radius van de Wifi router 50 tot 100 meter. Op de kaart wordt de WIFI aanwijzer aangeven met een groene kleur.

Disclaimer; De (gratis) faciliteiten m.b.t. de werking van dit tracking platform (apps en servers). Worden door externe partijen geleverd en onderhouden. Wij zijn hier niet verantwoordelijk voor. Hebben geen associatie met deze bedrijven. Hebben geen invloed op de werking en delen geen persoonlijke informatie met hen. Derhalve kunnen wij de werking van deze platformen dan ook niet garanderen. Of invloed op uitoefenen. Indien er zich storingen voordoen. Kunt u dit merken doordat u bv. tijdelijk niet kunt inloggen. Storingen komen overigens weinig voor.